artikel

Auberginerolletjes met rundergehakt en Amstel Bock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

 • 2 middelgrote aubergines
 • 500 gram rundergehakt
 • 2 sjalotjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 2 theelepels rode paprikapoeder (milde, zoete soort)
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 eetlepel fijngeknipte bladselderij
 • 1 dl runder- of kippenbouillon
 • 6 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 • 2 eetlepels roomboter
 • 2 dl Amstel Bock (flesje van 30 cl)
 • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse- of oude kaas
 • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sjalotjes en knoflook schillen. Drie eetlepels olie in een braadpan verwarmen en het gehakt al roerende aanbraden. Stukjes sjalot en knoflook toevoegen en kort mee braden.

Hittebron verlagen, bouillon, tomatenpuree, rode paprikapoeder en komijnpoeder erdoor roeren. Deksel op de pan en in 25 minuten op een lage hittebron gaar stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd fijngeknipte bladselderij en het bier erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.

Met een dunschiller of scherp mes de schil van de aubergine afsnijden en overlangs in dunne repen snijden. Zo kort mogelijk om en om bakken in drie eetlepels olie en laten afkoelen. Het rundergehakt met wat stoofvocht gelijkmatig over de plakken aubergine verdelen. Voorzichtig oprollen en met een houten prikkertje vastzetten. Een vuurvaste schaal met boter bestrijken en de rolletjes over de schaal verdelen. Het achtergebleven stoofvocht over de rolletjes verdelen. Gedurende 10 tot 15 in het midden van de oven plaatsen. Over voorverwarmde borden verdelen en met geraspte Parmezaanse- of oude kaas bestrooien. Serveren met stokbrood of reepjes Turks brood, vergezeld van een goed gekoeld glas Amstel Bock.

Reageer op dit artikel