artikel

Beenham met pompoen en courgette en Westmalle Trappist Tripel

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 4 plakken gekookte beenham, elk 125 gram 4 sjalotjes 600 gram pompoen (liefst de peervormige pompoen) 1 courgette 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 2 eetlepels roomboter 1,5 dl kippen- of groentebouillon 2 theelepels zoete paprikapoeder 1 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 cl) 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie peper uit de […]

Ingrediënten voor vier personen:

 • 4 plakken gekookte beenham, elk 125 gram
 • 4 sjalotjes
 • 600 gram pompoen (liefst de peervormige pompoen)
 • 1 courgette
 • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 • 2 eetlepels roomboter
 • 1,5 dl kippen- of groentebouillon
 • 2 theelepels zoete paprikapoeder
 • 1 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 cl)
 • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
 • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Pompoen schillen, zaadjes eruit halen en in blokjes snijden. Courgette schillen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Een mengsel van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel roomboter in een braadpan verwarmen en de blokjes pompoen en stukjes sjalot roerbakken. Goed roeren. Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en in 20 minuten met de deksel op de braadpan gaar stoven.

Vijf tot 7 minuten voor het einde van de stooftijd de blokjes courgette toevoegen en verder stoven. Drie tot 4 minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren, nog even goed verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Ondertussen een mengsel van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel roomboter goed verwarmen en de plakken gekookte beenham om en om bakken tot ze lichtbruin van kleur zijn. Na het bakken met rode paprikapoeder bestrooien. Plakken warme beenham met het mengsel van pompoen en blokjes courgette over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met ciabatta of stookbrood en een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel.