artikel

Bereidingswijze vis: roerbakken

Horeca

Roerbakken: in een pan bruin en gaar laten worden in boter, olie of vet onder voortdurend omscheppen/roeren.

Het doel van roerbakken is het snel garen van producten met weinig vetstof in het eigen vocht. Roerbakken is een droog bereidingsproces bije en temperatuur die tussen 200-250 graden celsiusligt. Als u producten wilt roerbakken, dan moeten ze zo droog mogelijk zijn. Voer deze techniek altijd snel uit. Het uittredende vocht moet namelik snel kunnen verdampen, zonder dat de vestof en het product verbranden. Bij roerbakken gebruikt u geen deksel om condensvorming te voorkomen.

Stevige vis kunt u uitstekend roerbakken. De Schoongemaakte vis snijd u in dunnen reepjes/plakjes en eventueel brengt u die extra op smaak met een korte marinade. De gaarheid is à point. Vis kunt u samen met diverse groenten ook in éénpansgerechten verwerken.

Benodigheden:

Wok/grote koekenpan.

Bereidingstijd:

Stukjes vis: 5-7 minuten.