artikel

Bereidingswijze vis: stoven

Horeca

Stoven: kort aanbraden en daarna in gesloten pan gaar laten worden.

Het doel van stoven is het garen en zachter maken van producten die door hun samenstelling ongeschikt zijn voor korte bereidingstechnieken. Stoven is een nat bereidingsproces bij een lage bereidingstemperatuur. Stoven wordt uitgevoerd met zo min mogelijk vocht. De temperatuur van de vloeistof en die van het product komen niet boven de 90 graden celsius.

Stevige, vette vis leent zich bij uitstek voor stoven. U sauteert de vis dan niet van te voeren. Als vloeistof gebruikt u witte wijn en/of visfond en eventueel room. Tijdens het stoven kunt u extra smaakstoffen en garnituren toevoegen.

Benodigheden:

Stoofpot/hapjespan.

Bereidingstijd:

Filets: 8-10 minuten.

Hele vis: 15-20minuten

Reageer op dit artikel