artikel

Biefstuk met rode uiensaus en Dommelsch Jonge Bok

Horeca

Ingrediënten (voor vier couverts) 4 biefstukken, elk 125 gram 2 middelgrote rode uien 1 takje tijm 2 eetlepels bloem 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 2 eetlepels roomboter 1,5 dl runderbouillon 2 dl Dommelsch Jonge Bok (flesje van 33 cl) peper uit de molen en zout naar smaak Bereiding Schil rode uien en snijd in dunne […]

Ingrediënten (voor vier couverts)

4 biefstukken, elk 125 gram

2 middelgrote rode uien

1 takje tijm

2 eetlepels bloem

4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

2 eetlepels roomboter

1,5 dl runderbouillon

2 dl Dommelsch Jonge Bok (flesje van 33 cl)

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Schil rode uien en snijd in dunne ringen. Verwarm 2 eetlepels olie in koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de uiringen om en om (laat niet bruin worden). Roer bloem erdoor. Verlaag hittebron verlagen. Voeg bouillon toe, roer goed, doe takje tijm erbij en stoof 20 minuten. Roer vervolgens het bier erdoor en verwarm nog 3 minuten. Verwijder takje tijm en breng op smaak met peper en zout. Houd de saus warm.

Dep biefstukken droog en bestrooi met peper uit de molen. Verwarm een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter goed in koekenpan en bak de biefstukken aan ieder zijde 2 tot 3 minuten. Haal uit de pan halen, verpak in aluminiumfolie en laat rusten.

Verdeel biefstuk en saus over voorverwarmde borden, vergezeld van aardappelkroketjes, in boter gestoofde dunne sperzieboontjes en een goed gekoeld glas Dommelsch Jonge Bok.

Ingrediënten (voor vier couverts)

4 biefstukken, elk 125 gram

2 middelgrote rode uien

1 takje tijm

2 eetlepels bloem

4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

2 eetlepels roomboter

1,5 dl runderbouillon

2 dl Dommelsch Jonge Bok (flesje van 33 cl)

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Schil rode uien en snijd in dunne ringen. Verwarm 2 eetlepels olie in koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de uiringen om en om (laat niet bruin worden). Roer bloem erdoor. Verlaag hittebron verlagen. Voeg bouillon toe, roer goed, doe takje tijm erbij en stoof 20 minuten. Roer vervolgens het bier erdoor en verwarm nog 3 minuten. Verwijder takje tijm en breng op smaak met peper en zout. Houd de saus warm.

Dep biefstukken droog en bestrooi met peper uit de molen. Verwarm een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter goed in koekenpan en bak de biefstukken aan ieder zijde 2 tot 3 minuten. Haal uit de pan halen, verpak in aluminiumfolie en laat rusten.

Verdeel biefstuk en saus over voorverwarmde borden, vergezeld van aardappelkroketjes, in boter gestoofde dunne sperzieboontjes en een goed gekoeld glas Dommelsch Jonge Bok.

Reageer op dit artikel