artikel

Binnenkijken bij The Boathouse, Almere

Horeca

Het gloednieuwe Boathouse in Almere is met een prijskaartje van enkele miljoenen euro’s de grootste investering tot nu toe van de Zuydwal Groep, een restaurantketen in het Gooi. Zuydwal-eigenaar Jan Geesink heeft een voorliefde voor mooie spullen. Boathouse is het zesde bedrijf van de Zuydwal Groep, waarvan Jan Geesink de directeur-eigenaar is. Het meest unieke aan het Boathouse is het gebouw zelf. Het langgerekte, deels houten gebouw is geïnspireerd op de ontwerpen van de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1867-1959). Die maakte in zijn beginperiode ontwerpen met grote, ver overstekende daken, krachtige horizontale lijnen en gebruikte vaak baksteen als belangrijkste bouwmateriaal. (Later werd Wright een stuk beeldender, denk aan het spiraalvormige Guggenheim museum in New York). Bekijk hieronder een fotoreportage van The Boathouse.

» Een interview met de Zuydwal-eigenaar Jan Geesink leest u deze week in Misset Horeca. Bestel hier een proefnummer

Reageer op dit artikel