artikel

Bloemkool met kaassaus, gerookte kipfilet en Leffe Blond

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 1 kleine bloemkool 300 gram gerookte kipfilet, dunne plakjes (of kalkoenfilet) 1 dl kippen- of groentebouillon 175 gram geraspte (pittig) belegen kaas 1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl) 4 eetlepels roomboter 2 eetlepels fijngeknipte bieslook peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze: De oven op 200 graden […]

Ingrediënten voor vier personen:

1 kleine bloemkool

300 gram gerookte kipfilet, dunne plakjes (of kalkoenfilet)

1 dl kippen- of groentebouillon

175 gram geraspte (pittig) belegen kaas

1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)

4 eetlepels roomboter

2 eetlepels fijngeknipte bieslook

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Bloemkool afspoelen, in een vergiet laten uitlekken en vervolgens met een snufje zout beetgaar koken. Bloemkool laten afkoelen. Bouillon in een pannetje verwarmen en de geraspte (pittig) belegen kaas bij beetjes erdoor roeren. Goed roeren en het bier al roerende toevoegen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. De beetgare en afgekoelde bloemkool in plakken snijden. Een vuurvaste schaal beboteren en de plakken bloemkool en kaassaus erover verdelen. In het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en bakken tot de bovenkant egaal lichtbruin van kleur is geworden. Zo warm mogelijk met de plakjes gerookte kipfilet (of kalkoenfilet) over voorverwarmde borden verdelen. Garneren met fijngeknipte bieslook. Serveren met aardappelsalade of aardappelkroketjes en een goed gekoeld glas Leffe Blond.