artikel

Bonussysteem ‘stuurt’ personeel naar gewenste product

Horeca

Stimuleer uw personeel met een bonussysteem. Dat kan heel eenvoudig met moderne kassasystemen. Het gaat als volgt. Geef alle artikelen in uw assortiment punten. Vermeerder de punten van de artikelen waarvan u wilt dat ze extra aandacht verdienen. U bepaalt de zwaarte van uw actie met een vermenigvuldigingsfactor die u zelf bepaalt en inbrengt. Aan […]

Stimuleer uw personeel met een bonussysteem. Dat kan heel eenvoudig met moderne kassasystemen. Het gaat als volgt. Geef alle artikelen in uw assortiment punten. Vermeerder de punten van de artikelen waarvan u wilt dat ze extra aandacht verdienen. U bepaalt de zwaarte van uw actie met een vermenigvuldigingsfactor die u zelf bepaalt en inbrengt. Aan het eind van de week telt u per verkoper de punten op. Vervolgens weet u precies wie de winnaar van de week is en wie minder goed heeft gescoord.

Op spelenderwijs stimuleert u met deze methode uw personeel om specifieke producten te verkopen.

Tip: Vergeet niet een aantrekkelijke bonus voor uw personeel in het vooruitzicht te stellen.

Reageer op dit artikel