artikel

Consuminderen

Horeca

Bezuinigen is een probate methode om liquiditeitsproblemen te voorkomen. Waarmee investeert het immers behaaglijker dan met het eigen bespaarde geld? Ga dus uit van het aloude principe ‘zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen’. Trek u niets aan van de hoogmoed van de spilzieken en consuminder. Benader het als het volgen van een rigoureus dieet: […]

Bezuinigen is een probate methode om liquiditeitsproblemen te voorkomen. Waarmee investeert het immers behaaglijker dan met het eigen bespaarde geld? Ga dus uit van het aloude principe ‘zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen’. Trek u niets aan van de hoogmoed van de spilzieken en consuminder. Benader het als het volgen van een rigoureus dieet: binnen een bepaalde tijdsperiode gaat u enkele duizenden guldens vrij maken.

Begin privé. Eet eenvoudig, stop in ieder geval met één verslaving, geef uw vakantie-euro een goedkope bestemming, verkoop alle troep op rommelmarkten en dwing uw gezinsleden tot huisvlijt.

Zet deze trend op de zaak door. Stop dure abonnementen, fiets naar het werk, koop geen nieuwe maar tweedehands machines, verkoop restvoorraden, kijk of buitenstaanders tegen betaling gebruik kunnen maken van bedrijfsmiddelen, detacheer overbodig personeel, bel crediteuren, zet consultants op rantsoen, koop zuinige en onderhoudsarme Japanse auto’s en straf te scheutig declarerende medewerkers.


* Naar de lommerd

* Naar Cash Converters

* Ruilen

* Voorschot van de overheid

* Haal meer uit vorderingen en verzekeringen

* Zoek een suikeroom

* Consuminderen

Reageer op dit artikel