artikel

Courgette met tempeh, prei en Leffe Dubbel

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

  • 2 courgettes
  • 175 gram tempeh
  • 125 gram wit van de prei
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 2 dl Leffe Dubbel (flesje van 30 cl)
  • halve kropsla
  • verse korianderblaadjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sla in stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Tempeh (in de vorm van een blok, verkrijgbaar in Chinese-, Indische of andere Oosterse toko’s) in dunne reepjes (4 cm lengte snijden). In een mengkom een marinade maken van knoflook uit de knijper, sojasaus en het bier. Goed roeren en de reepjes tempeh 1 uur hierin marineren.

Courgette in stukken van 5 cm snijden en in een stoommandje boven kokend water beetgaar stomen. Ervoor zorgen dat de courgette niet te zacht wordt. Gestoomde courgette af laten koelen en met een scherp mesje zoveel mogelijk uithollen, zodat een holte van 2 tot 3 cm ontstaat. De gemarineerde reepjes tempeh op keukenpapier leggen. Olie in een wok verhitten en de reepjes tempeh roerbakken. Preiringetjes toevoegen en verder roerbakken. De rest van de marinade erdoor roeren (naar smaak extra bier erdoor roeren), al roerende nog 3 minuten verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. De holte in de courgette hiermee opvullen.

Uitgelekte sla over borden plaatsen en de gevulde courgette erover verdelen. Met enkele verse korianderblaadjes garneren. Als voorgerecht serveren of als maaltijd met mihoen of dunne Chinese bami. Een goed gekoeld glas Leffe Dubbel hierbij drinken.

Reageer op dit artikel