artikel

Desserts met koffie

Horeca

Mokkasaus Ingrediënten voor 6 desserts: 125 gram pure chocolade 2 eetlepels boter 0,6 dl espressokoffie Bereidingswijze: Verwarm de ingrediënten op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Roer de saus glad en laat hem afkoelen. De saus combineert goed met vanilleroomijs (garneren met walnoten), hazelnootschuimtaart, geflambeerde banaan (garneren met gehakte pistachenoten en een toefje […]

Mokkasaus

Ingrediënten voor 6 desserts:

125 gram pure chocolade

2 eetlepels boter

0,6 dl espressokoffie

Bereidingswijze:

Verwarm de ingrediënten op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Roer de saus glad en laat hem afkoelen. De saus combineert goed met vanilleroomijs (garneren met walnoten), hazelnootschuimtaart, geflambeerde banaan (garneren met gehakte pistachenoten en een toefje slagroom), en warme perziken gevuld met amarettikruim. Mokkamousse in filodeegbakjes

Ingrediënten voor 6 personen:

3 vellen filodeeg

1 eetlepel gesmolten boter

125 gram pure chocolade

1 korte sterke espresso

75 gram gepasteuriseerd eiwit

75 gram gepasteuriseerd eigeel

1 ½ dl slagroom

poedersuiker

Bereidingswijze:

Bestrijk het filodeeg met gesmolten boter en snijd elk vel in twaalf gelijke stukken. Leg drie deeglapjes diagonaalsgewijs om en om in een cakevormpje. Maak totaal twaalf vormpjes. Druk aluminiumfolie in de deegvormpjes, bak ze krokant en goudbruin op 190°C en laat ze afkoelen. Bereid de chocolademousse. Smelt de chocolade au bain marie in de koffie. Roer het mengsel glad en roer de eidooier erdoor. Klop de room op en sla de eiwitten stijf en schep ze door het chocolademengsel. Schep de mousse in de filodeegbakjes en zet ze in de koeling. Bestrooi de mousse voor het serveren met poedersuiker. Sinaasappels in warme koffiesiroop

Ingrediënten voor 6 personen:

6 middelgrote sinaasappels

200 gram suiker

50 ml koud water

1 dl kokend water

1 dl versgezette sterke espressokoffie

50 gram gehakte pistachenoten

Bereidingswijze:

Schil 1 sinaasappel dun en versnipper en bewaar de schil. Schil de andere sinaasappels, snijd ze overdwars in schijfjes en zet ze met een cocktailprikker weer in elkaar.Verwarm de suiker met het koude water in een pan met dikke bodem tot de suiker is opgelost, kook in tot een goudkleurige siroop. Haal de pan van het vuur, giet voorzichtig het kokende water erbij. Zet de pan weer op het vuur tot de siroop is opgelost. Roer de koffie erdoor.Leg de sinaasappels en de stukjes schil in de pan met koffiesiroop en laat ze vijftien tot twintig minuten zachtjes koken; keer de sinaasappels eenmaal. Serveer de sinaasappels warm, bestrooid met gehakte pistachenoten.

Variaties: gebruik in plaats van sinaasappels roze grapefruit, zoete clementines of andere citrusvruchten.

Reageer op dit artikel