artikel

Drie bijzondere mosterddressings

Horeca

Mosterd is in vele variaties verkrijgbaar. Mild of pittig, glad of met zaadjes…, het kan allemaal. Voor een belangrijk deel wordt de smaak bepaald door het mosterdzaad en de manier waarop dat is bewerkt. Zwart en bruin mosterdzaad is pikant en kruidig. De gele en witte variant staan beken dals scherp. Mosterd is ideaal geschikt om te gebruiken in dressings. Vandaag serveren we u drie recepten van bijzondere mosterddressings.

Honingmosterddressing

Klop 1 eetlepel Zaanse mosterd met 1 eetlepel honing en het sap van een halve citroen tot een dressing. De honingmosterddressing is lekker met peer en blauwaderkaas. Leg een klein stukje Stilton op een bord met een partje peer, giet de dressing over de peer en serveer het gerecht als alternatief voor het kaasplankje.

Mosterdip

Meng 2 eetlepels Franse mosterd, 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel gembersiroop en 3 theelepels kappertjes tot een dipsaus. Lekker met tacochips of knapperige groenten als wortel, bleekselderij en rode paprika. Een mooi begin voor een uitgebreide lunch/diner. Of te serveren als borrelgarnituur

Mosterdsaus

Roer 2 eetlepels grove mosterd en 1 eetlepel gewone mosterd met 2 eetlepels witte wijn, 2 theelepels balsamicoazijn en 1 eetlepel verse tijmblaadjes tot een sausje. Deze saus combineert heerlijk met kip.

Reageer op dit artikel