artikel

Financiering

Horeca

Een prima ondernemersplan en een goede voorbereiding verhogen de kans dat de bank haar jawoord geeft op uw financieringsaanvraag. Op grond van de onderstaande criteria beoordelen banken uw financieringsaanvraag: 1) beoordelen van het vertrouwen en de bekwaamheid van ondernemer 2) beoordelen van de kosten en baten en het toetsen van het ondernemersplan 3) beoordelen van […]

Een prima ondernemersplan en een goede voorbereiding verhogen de kans dat de bank haar jawoord geeft op uw financieringsaanvraag. Op grond van de onderstaande criteria beoordelen banken uw financieringsaanvraag:

1) beoordelen van het vertrouwen en de bekwaamheid van ondernemer

2) beoordelen van de kosten en baten en het toetsen van het ondernemersplan

3) beoordelen van de leencapaciteit (= winst na aftrek van privé-onttrekkingen en ondernemersbeloning)

4) beoordelen van de vermogensverhouding (1/3 eigen vermogen en 2/3 vreemd vermogen)

5) beoordelen op zekerheid

De doorslaggevende factor bij het wel of niet toewijzen van een aanvraag is de leencapaciteit. Voor de bank weegt dit criterium voor 50 procent. Vermogensverhouding (30 procent) en zekerheid (20 procent) spelen een mindere rol.

Reageer op dit artikel