artikel

Flexibele arbeid

Horeca

Voorbeelden van flexibele arbeid zijn: wisselende aanvangstijden, vier dagen van negen uur, zogenaamde ‘tijd-voor-tijd-regelingen’. Ook het tijdelijk inlenen van personeel, werken aan employability van eigen personeel en uitbesteden van specifieke diensten en opdrachten aan derden zijn vormen van flexibele arbeid Maak afspraken met oproepkrachten Voordelen optimale flexibiliteit kostenbesparend verschillende mensen, frisse ideeën Nadelen werk verloopt […]

Voorbeelden van flexibele arbeid zijn: wisselende aanvangstijden, vier dagen van negen uur, zogenaamde ‘tijd-voor-tijd-regelingen’. Ook het tijdelijk inlenen van personeel, werken aan employability van eigen personeel en uitbesteden van specifieke diensten en opdrachten aan derden zijn vormen van flexibele arbeid

Voordelen

  • optimale flexibiliteit

  • kostenbesparend

  • verschillende mensen, frisse ideeën

    Nadelen

  • werk verloopt minder efficiënt als taken niet goed worden overgedragen

  • voelen zich minder snel verbonden met bedrijf dan vaste medewerkers

  • minder snel optimale kennis van het produkt
  •