artikel

Gerookte parelhoenfilet met sinaasappelkwarkdressing op een standaard van komkom

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 250 g rode sla
 • 250 g ijsbergsla
 • 800 g blette rouge
 • 100 g trostomaat

Dressing

 • 100 g sinaasappel
 • 5 dl kwark
 • 2 g peper en 1 g zout
 • 4 komkommers
 • 250 g aardappel, roseval
 • 500 g gerookte parelhoenfilet
 • 1 bosje bieslook

Bereidingswijze:

saladeWas de slasoorten. Droog ze met behulp van een centrifuge. Was de tomaat. Snijd in stukjes. Vermeng met de sla.Pers voor de dressing de sinaasappels uit. Meng het sap met de kwark. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng tweederde van de dressing met de sla.

Snijd de komkommers op de snijmachine in te dunne plakken. Grill deze.Was de aardappelen. Snijd ze in dunne schijven. Frituur ze in een pan met olie/frituurpan goudbruin op 180 graden Celsius. Laat ze uitlekken op een vetvrij papier. Voeg eventueel zout toe.

Snijd de parelhoenfilet op de snijmachine in dunne plakjes. Maak van twee plakken een open ring. Leg deze op het bord. Vul deze ‘ring’ met de aangemaakte salade. Leg hierop de gesneden parelhoenfilet. Garneer met de chips en bieslook. Nappeer de resterende dressing rondom.

Reageer op dit artikel