artikel

Groot Bierboek

Horeca

Titel: Groot Bierboek

Auteur: Michael Jackson

ISBN: 90 269 2461 5

Verkrijgbaar bij Reed Business Information, Verzendboekhandel, tel. (0314) 34 98 71

Of bestel direct bij www.foodboek.nl

Wat vindt u van dit boek? Mail uw recensie aan de redactie

Recensies:

Sander van Werkhoven (redacteur van Misset Horeca)

Alfabetisch gerangschikt beschrijft Jackson de 500 beste bieren op deze wereld. En dat maakt het boek een stuk minder informatief dan de Grote Belgische Bieren. Immers, over smaak valt te twisten. Naast bieren van wereldwijd opererende brouwerijen is nogal wat gerstenat van microbrouwerijen uit Amerika opgenomen. Bier dat hier nooit verkrijgbaar zal zijn.

Van de kleinere Nederlandse brouwerijen is alleen Jopen gemeld. Zijn er niet nog veel meer kleinere brouwerijen het vermelden waard? En waarom is de Grolsch Bazuin in het rijtje opgenomen? Een in 1999 eenmalig gebrouwen bier uit de Proeftijd-serie! Het boek leest vlot weg. Is aantrekkelijk vormgegeven. Maar de informatieve waarde is gering.

Reageer op dit artikel