artikel

Inductiekap verlaagt verwarmingskosten

Horeca

Verlaag uw verwarmingkosten met een energiezuinige afzuigkap. Deze zogeheten inductiekap kan in de winterperiode de verwarmingskosten zelfs halveren. De inductiekap zuigt minder energie uit de keuken, omdat een bak in de afzuigkap de warme kookdampen opvangt en na zuivering weer retourneert. Vijftig tot zestig procent van de warme lucht wordt hierdoor hergebruikt. Heeft u platenkachels? […]

Verlaag uw verwarmingkosten met een energiezuinige afzuigkap. Deze zogeheten inductiekap kan in de winterperiode de verwarmingskosten zelfs halveren. De inductiekap zuigt minder energie uit de keuken, omdat een bak in de afzuigkap de warme kookdampen opvangt en na zuivering weer retourneert. Vijftig tot zestig procent van de warme lucht wordt hierdoor hergebruikt.

Heeft u platenkachels? Dan is een investering in een inductiekap interessant, omdat bij platenkachels veel warmte vrijkomt. Bij kookketels en ovens, waarbij weinig warmtestraling vrijkomt, is het onverstandig een inductiekap te gebruiken.

Gemiddeld kost een inductiekap twee maal zoveel dan een conventionele afzuigkap. Een conventionele afzuigkap kost ongeveer € 1.500,-. Het soort kookgroep (eiland- of wandkookgroep), de lengte van de kookgroep en de bouwkundige situatie bepalen de prijs van de inductiekap.

Reageer op dit artikel