artikel

Inwerktips

Horeca

Goed ingewerkt personeel is het halve werk. Houd rekening met de volgende punten en uw nieuwe medewerker kan efficiënt van start. Voorbereiding Ontvang nieuwkomers op een rustig moment van de dag. Zorg ervoor dat u tijd hebt als ze zich melden en stel het huidige personeel op de hoogte van een rondleiding. Dit zorgt voor […]

Goed ingewerkt personeel is het halve werk. Houd rekening met de volgende punten en uw nieuwe medewerker kan efficiënt van start.

Voorbereiding

Ontvang nieuwkomers op een rustig moment van de dag. Zorg ervoor dat u tijd hebt als ze zich melden en stel het huidige personeel op de hoogte van een rondleiding. Dit zorgt voor rust.

Rondleiding

Begin met een rondleiding door het hele bedrijf. Laat niet alleen de keuken of het restaurant, maar ook schoonmaakkasten en personeelsruimten zien.

Afdelingen

Laat de afdelingen zien en vertel de bijzonderheden (piekuren, omzet, aantal medewerkers, kritieke punten/momenten).

Collega’s

Stel alle directe collega’s voor met hun functie.

Coach

Koppel een coach aan de nieuwe medewerkers. Deze persoon is er om de vragen te beantwoorden.

Rustpauze

Drink na de rondleiding rustig een kop koffie om alles te laten inwerken. Vertel vervolgens wat de procedures, kledingeisen, pauzes en andere regels van huishoudelijke aard zijn. Geef ze ook informatie over de Mission Statement van het bedrijf en hoe u die wil bereiken. Deel het hele verhaal uit in de vorm van een boekje. Geef ze het rooster, bedank ze voor hun tijd en stuur ze naar huis.

Aan de slag

Laat de nieuwe medewerker een korte tijd op alle afdelingen werken. Zo leert hij het bedrijf en zijn collega’s kennen. Ook krijgt hij respect voor alle werkzaamheden die gedaan moeten worden om er een succes van te maken.

Reageer op dit artikel