artikel

Juiste opslag van wijn zorgt voor minder uitval

Horeca

Sla wijn op de juiste wijze op. Als u dit nalaat, dan kan u dit veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan het onderop leggen van de laatst gekochte fles wijn. Zo zorgt u er voor dat niet altijd dezelfde fles onderaan blijft liggen met bederving tot gevolg. Vermijd ook trillingen. Beving is vaak de oorzaak […]

Sla wijn op de juiste wijze op. Als u dit nalaat, dan kan u dit veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan het onderop leggen van de laatst gekochte fles wijn. Zo zorgt u er voor dat niet altijd dezelfde fles onderaan blijft liggen met bederving tot gevolg. Vermijd ook trillingen. Beving is vaak de oorzaak of reden dat wijn kapot gaat.

Meer tips:

  • Bewaar wijn in een donkere ruimte. Licht beïnvloedt de smaak van wijn negatief.
  • Bewaar wijn bij de juiste temperatuur en zorgt ervoor dat de temperatuur contant is. Kies voor een temperatuur tussen 8 en 14 graden. Of raadpleeg uw wijnleverancier voor de juiste temperatuur. Bij lagere temperaturen ontwikkelt de wijn zich te langzaam, bij hogere temperaturen te snel.
  • Bewaar wijn in een tochtvrije ruimte. Wijn koelt te snel af door tocht en vermindert daardoor van kwaliteit.
  • Sla wijn liggend op. De kurk zuigt zich dan vol met wijn en laat geen lucht door. Een te droge kurk zorgt ervoor dat er zuurstof bij de wijn komt.
  • Zorg voor een luchtvochtigheidsgraad van 60 procent bij de opslag van wijn. Bij een drogere lucht kan de kurk aandrogen . Bij te vochtige lucht gaat het etiket schimmelen.
  • Reageer op dit artikel