artikel

Kalfslapjes gevuld met gehakt en champignons en Hertog Jan Meibock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
500 gram magere kalfslapjes
200 gram half-om-halfgehakt
100 gram champignons
een ei
twee beschuiten
een eetlepel Chilipoeder
vier eetlepels zonnebloemolie
1 dl kippen- of kalfsbouillon
2 dl Hertog Jan Meibock (flesje van van 33 cl)
een eetlepel fijngehakte bieslook
twee of drie eetlepels allesbinder
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Het half-om-halfgehakt in een mengkom mengen met fijngesneden champignons, een ei, twee verkruimelde beschuiten en een eetlepel Chilipoeder. Peper en zout naar smaak toevoegen.

De magere kalfslapjes zo plat mogelijk slaan en vullen met het gehaktmengsel, oprollen en vastzetten met houten prikkertjes. De olie verhitten in een braadpan en de opgerolde kalfslapjes om en om bakken, totdat deze goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de bouillon, de helft van het bier erbij doen en gedurende 50 minuten stoven. Kalfslapjes af en toe omdraaien. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier erdoor roeren. Het stoofvocht wat inkoken en tenslotte allesbinder erdoor roeren.

Opgerolde kalfslapjes en saus verdelen over voorverwarmde borden en garneren met fijngehakte bieslook. Serveer hierbij aardappelkroketjes en in boter gestoofde dunne sperziebonen en drink een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.

Reageer op dit artikel