artikel

Kalkoenfilet gevuld met bladspinazie en Hertog Jan Meibock

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
vier kalkoenfilets, elk 150 gram
een ui
350 gram bladspinazie
een theelepel korianderpoeder
mespunt milde kerriepoeder
vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie
twee eetlepels roomboter
1,5 dl kippen- of groentebouillon
1,5 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl)
1 dl slagroom
een eetlepel fijngehakte peterselie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De stelen verwijderen van de bladspinazie, goed wassen en laten uitlekken in een vergiet. Ui schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie verhitten in een koekenpan of wok en hierin de spinazie en ui roerbakken. Het vocht afgieten. Korianderpoeder en kerrie erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. De kalkoenfilets plat slaan en vullen met de afgekoelde bladspinazie. Oprollen en vastzetten met houten prikkertjes.

Een mengsel van olie en boter verhitten in een braadpan en hierin de opgerolde kalkoenfilets aan alle kanten aanbraden. Hittebron verlagen. Bouillon erbij doen en ruim dertig minuten stoven. Af en toe omdraaien. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier erbij doen, nog even goed verwarmen en de room erdoor roeren. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Houten prikkertjes verwijderen, de rolletjes in plakjes snijden en samen met de saus verdelen over voorverwarmde borden. Garneren met peterselie. Serveren met aardappelkroketjes, sla met tomaat, plakjes komkommer en rode paprika. Drink hierbij een goed gekoeld glas Hertog Jan

Meibock.