artikel

Koppel reserveringssysteem aan andere systemen

Horeca

Reserveringssystemen koppelen aan andere draaiende systemen. De mogelijkheden zijn legio. Hieronder een opsomming: Voorraadbeheer Uw gast nuttigt een colaatje uit de minibar op zijn hotelkamer. De frisdrank komt op de rekening van de gast en de voorraad colaflesjes neemt af met één. Ander voorbeeld. Een gast huurt fietsen waardoor het systeem de fietsenvoorraad direct aanpast. […]

Reserveringssystemen koppelen aan andere draaiende systemen. De mogelijkheden zijn legio. Hieronder een opsomming:

Voorraadbeheer

Uw gast nuttigt een colaatje uit de minibar op zijn hotelkamer. De frisdrank komt op de rekening van de gast en de voorraad colaflesjes neemt af met één. Ander voorbeeld. Een gast huurt fietsen waardoor het systeem de fietsenvoorraad direct aanpast. U ziet direct de actuele voorraad en komt dus nooit meer voor verrassingen te staan.

Toegangskaarten

Print toegangskaarten op naam uit voor uw gasten. Dit kan door een toegangskaartenmodule toe te voegen aan het reserveringssysteem. Zo’n module print op een eigen ontworpen lay-out naast de naw-gegevens ook informatie als het kenteken van de auto, het geboekte object (kamer of bungalow) en de geldigheidsperiode van de toegangskaart. Met een kleurenprinter maakt u fraaie en vakkundige toegangskaarten.

Facilitaire diensten

Schoonmakers, technische medewerkers en controleurs zijn eenvoudig in te plannen met een planningsysteem. In deze module kunt u vooraf aangeven hoeveel tijd er nodig is voor het schoonmaken van een kamer bij aankomst of vertrek. Deze module genereert een efficiënte en logische routing.

Managementmodule

Een managementmodule helpt u om betere management- en marketingbeslissingen te nemen. Met een managementmodule haalt u onder andere informatie uit het systeem over de verdeling van de nationaliteiten van uw gasten, het aantal geboekte arrangementen (inclusief vermelding van de netto en bruto omzet) en het resultaat van een mailingactie aan de hand van een mailcode.

Producten samenstellen

Stel een arrangement samen door producten te bundelen die door u al zijn vastgesteld. Kiest een gast voor een verblijf in het weekend en wil hij kanovaren en barbecuen, dan reserveert de module automatisch kanoboten en barbecuevlees. De afdelingen die belast zijn met de botenverhuur en vleesvoorziening, kunnen op deze reservering hun personeel inplannen.

Allotmentbeheer

Nooit meer verwarring over boekings- en vouchernummers met een allotmentbeheermodule. Touroperators die boekingen plaatsen, krijgen uw boekingsnummer toegestuurd. Dit nummer kunnen ze gebruiken op hun voucher voor hun klanten. Bij gasten die zich vervolgens in uw hotel melden, hoeft u alleen te controleren of het nummer van de boeking in uw systeem en het nummer op de voucher overeenkomen. Ook kunt u wederverkopers van uw accommodatie eenvoudig een bevestiging sturen en de provisie uitkeren.

Postcodetabel integreren

Altijd actuele postcodegegevens en tijdwinst bij het invoeren van gegevens behaalt u met de postcodetabel van TPG. Dat zijn de voordelen wanneer u de actuele postcodetabel van TPG (voorheen PTT) koppelt aan uw systeem.

Handheld

Altijd een actueel overzicht van de schoongemaakte kamers met een handheld. Uw huishoudelijke dienst of het schoonmaakbedrijf meldt met een draadloze terminal direct wanneer een kamer of object schoon is. Uw baliemedewerker krijgt direct deze melding binnen en kan een kamer ‘vrijgeven’. Een mooie service wanneer gasten eerder aanwezig zijn en wachten.

Slagboomkoppeling

Stel de geldigheid van toegangskaarten in, zet toegangskaarten op de namen van uw gasten of maak toegangskaarten aan voor vaste leveranciers en hulpverlenende diensten. Met deze module ziet u direct wie er het terrein betreedt en via welke toegangspoort. Verder ziet u meteen of een gast wel of niet op het terrein is met een voertuig. Voorzie de toegangskaarten met een functie waarbij de gast met het voertuig het terrein moet verlaten, voordat deze het terrein weer op kan. Dit voorkomt dat er meerdere voertuigen op één toegangskaart het terrein opkomen.

Automatische aankomstregistratie

Maak vooraf een barcodekaart aan en stuur deze naar de gast. De gast hoeft dan niet meer langs de balie te komen om in te checken. Dit gebeurt automatisch wanneer hij de barcodekaart gebruikt voor de slagboominstallatie.

Financieel pakket

Dit pakket exporteert reserveringssysteemcijfers naar een financieel pakket en voegt hierdoor alle data samen. Een kloppende boekhouding is het resultaat.

Telefooncentrale

Deze module plaatst direct de telefoonkosten op de rekening van de gast.

Pay-TV

Registreer automatisch het bedrag dat een gast kwijt is voor het kijken naar betaaltelevisie.

Reageer op dit artikel