artikel

Krokante kaas-salamiknopen

Horeca

  • salami
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • bloem
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze:

Snijd 2 plakjes salami heel fijn. Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien en druk ze met 2 aan elkaar vast tot een rechthoek. Leg 1 deegplak op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de salami erover. Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10 x 20 cm. Bestrijk het deeg met 1 losgeklopt ei en strooi er 50 gram geraspte belegen kaas over. Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm breed. Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaasknopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.

Reageer op dit artikel