artikel

La XYZ, creatieve outburst in powerroom

Horeca

Méér storm en méér brains tijdens een brainstormsessie in La XYZ, de nieuwe vergaderruimte van hotel La Bergère in Maastricht. Hotelier Rino Soeters en designer Rogier Verhoeven vonden elkaar in ‘proven technology’.

Hotelier Rino Soeters (l) en designer Rogier Verhoeven vonden elkaar in de exploitatie van Studio Rogier en vergaderzaal La XYZ. De zaal is gesitueerd in de showroom van Verhoeven.
La XYZ en Studio Rogier zitten in een apart pand. Soeters ontvangt vergadergasten eerst in het hotel, daarna gaat het gezelschap te voet naar La XYZ. Nee, dat is niet inconvenient. ,,Even een frisse neus halen’’, noemt Soeters dat. Het past helemaal in het concept.
De ruimte heeft een oppervlakte van 400 m2, de vergaderzaal een capaciteit van 32 personen en de showroom beslaat 280 m2, inclusief kantoorruimte van Rogier Verhoeven. Vergadergasten kunnen gebruikmaken van de showroomruimte voor een brainstormsessie, nabespreking of het nemen van een drankje.
Rogier Verhoeven noemt La XYZ een powerroom en geeft daarmee de combinatie aan van zware stoere elementen, zoals blauwstalen deuren van de entree, en verfijnde onderdelen, zoals de polybacarolgordijnen.
Contact met buiten tijdens het handenwassen.
Toilet met ‘als een waterval’ doorlopend Bizassa-mozaiek.
Bronzen beeld van de Duitse kunstenares Eugenie Bongs: €11.000,- euro (ex. btw).
De vederlichte en vaak onderscheiden Gas Chair van Stua (ontwerp Jesus Gasca) in La XYZ. Prijs €237,- (ex. btw).
La XYZ-huisstijl is ontworpen door OBI Maastricht. De naam is afgeleid van het Engelse stopwoordje dat Rogier Verhoeven tijdens overleg over de plannen steeds gebruikte. XYZ betekent zoveel als etcetera, etcetera. Rino Soeters. ,,Rogier had het altijd over XYZ en wij dachten dat hij daarmee het project aanduidde. Op een gegeven moment zei hij: we hebben nog geen naam. Dat is toch XYZ, was mijn antwoord. De drie letters staan nu voor de drie onderdelen van het vergaderconcept: de foyer, de vergaderzaal en de brainstormruimte.’’
Polyabaca-gordijnen Van Bisson-Bruneel, vervaardigd uit ananasgras en afgewerkt met zijdedraad. Prijs per meter (0,9 m. breed): €70,40 (ex. btw).
Kop en schotel van Dudson Ducraline. Prijs €13,99 (ex. btw).