artikel

Lamsfilet met Hoisinsaus, peultjes en Hertog Jan Bockbier

Horeca

Ingrediënten (voor vier couverts) 500 g lamsfilet 150 g peultjes 1 bleekselderijstengel 1 lente-uitje ½ rode paprika 2 eetlepels Hoisinsaus (pruimensaus) 4 eetlepels zonnebloemolie 2 dl Hertog Jan Bockbier (flesje van 30 cl) peper uit de molen en zout naar smaak Bereiding Verwijder draadjes van bleekselderij en snijd in dunne reepjes. Rits eventuele draadjes voorzichtig […]

Ingrediënten (voor vier couverts)

500 g lamsfilet

150 g peultjes

1 bleekselderijstengel

1 lente-uitje

½ rode paprika

2 eetlepels Hoisinsaus (pruimensaus)

4 eetlepels zonnebloemolie

2 dl Hertog Jan Bockbier (flesje van 30 cl)

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Verwijder draadjes van bleekselderij en snijd in dunne reepjes. Rits eventuele draadjes voorzichtig af van de peultjes. Verwijder zaadlijst uit rode paprika en snijd in reepjes. Snijd lamsfilet in dunne plakjes. Verwarm olie in wok en bak hierin de plakjes lamsfilet om en om. Goed omscheppen, voeg bleekselderij en peultjes toe en roerbak.

Voeg bier en Hoisinsaus (verkrijgbaar bij Chinese toko’s) eraan toe. Roer voortdurend en verwarm 3 minuten goed. Roer vervolgens in reepjes gesneden paprika en fijngesneden lente-uitje erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer zo warm mogelijk met droog gekookte witte rijst, mihoen of dunne bami, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Bockbier.

Ingrediënten (voor vier couverts)

500 g lamsfilet

150 g peultjes

1 bleekselderijstengel

1 lente-uitje

½ rode paprika

2 eetlepels Hoisinsaus (pruimensaus)

4 eetlepels zonnebloemolie

2 dl Hertog Jan Bockbier (flesje van 30 cl)

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Verwijder draadjes van bleekselderij en snijd in dunne reepjes. Rits eventuele draadjes voorzichtig af van de peultjes. Verwijder zaadlijst uit rode paprika en snijd in reepjes. Snijd lamsfilet in dunne plakjes. Verwarm olie in wok en bak hierin de plakjes lamsfilet om en om. Goed omscheppen, voeg bleekselderij en peultjes toe en roerbak.

Voeg bier en Hoisinsaus (verkrijgbaar bij Chinese toko’s) eraan toe. Roer voortdurend en verwarm 3 minuten goed. Roer vervolgens in reepjes gesneden paprika en fijngesneden lente-uitje erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer zo warm mogelijk met droog gekookte witte rijst, mihoen of dunne bami, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Bockbier.

Reageer op dit artikel