artikel

Lasagne met wildgoulash en Grimbergen Optimo Bruno

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 500 gram wildgoulash 6 lasagne vellen (10 x 10 cm of 10 x 15 cm) 4 sjalotjes 4 pruimtomaten (pommodori) uit blik 2 takjes tijm 3 eetlepels roomboter (voor de saus) 3 eetlepels roomboter (om in te vetten) 3 eetlepels bloem 5 dl melk mespuntje nootmuskaat 2 dl kippenbouillon 3 eetlepels […]

Ingrediënten voor vier personen:

500 gram wildgoulash

6 lasagne vellen (10 x 10 cm of 10 x 15 cm)

4 sjalotjes

4 pruimtomaten (pommodori) uit blik

2 takjes tijm

3 eetlepels roomboter (voor de saus)

3 eetlepels roomboter (om in te vetten)

3 eetlepels bloem

5 dl melk

mespuntje nootmuskaat

2 dl kippenbouillon

3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

1,5 dl Grimbergen Optimo Bruno (flesje van 33 cl)

6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Lasagne vellen in ruim water beetgaar koken en op keukenpapier laten uitlekken.Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Wildgoulash in een keukenmachine tot grof gehakt malen. Olie goed verwarmen in een koekenpan met anti-aanbaklaag en samen met de sjalotjes om en om bakken. Goed roeren en bouillon, fijngesneden pruimtomaten en takjes tijm erbij doen. In ruim 30 minuten gaar stoven.

Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren. Takjes tijm verwijderen en op smaak brengen met peper en zout. De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Boter in een steelpan smelten. Bloem erdoor strooien en goed roeren (beslist niet bruin laten worden). Pan van het vuur halen en op smaak brengen met peper, zout en een vleugje nootmuskaat. De melk bij beetjes erdoor roeren, tot een glad papje is ontstaan. De saus al roerende aan de kook brengen, hittebron verlagen en nog 10 minuten sudderen.

Een vuurvaste schaal met boter bestrijken. Op de bodem 2 lasagne vellen leggen en hierop wat gehakt en bechamelsaus verdelen. Dit herhalen en over de bovenste laag de rest van de bechamelsaus verdelen. De schaal in het midden van de oven plaatsen, wat boter erover verdelen en gedurende 20 minuten bakken tot de bovenlaag egaal lichtbruin van kleur is. Over voorverwarmde borden verdelen en met Parmezaanse kaas bestrooien. Serveren met een tomaten- en komkommersalade, vergezeld van een gekoeld glas Optimo Bruno (op keldertemperatuur).