artikel

Lauwwarme prei met spekjes en Noaber

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 4 dunne preien 2 eetlepels roomboter 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 100 gram ontbijtspek, aan een stuk 1 dl kippenbouillon 1,5 dl Noaber 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze: De harde groene bovenkant van de preien en het buitenblad afsnijden. De preien halveren, afspoelen […]

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 dunne preien
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 100 gram ontbijtspek, aan een stuk
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1,5 dl Noaber
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De harde groene bovenkant van de preien en het buitenblad afsnijden. De preien halveren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Het ontbijtspek in reepjes snijden. Een mengsel van 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de preien om en om goudgeel bakken. Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en gedurende 10 tot 12 minuten gaar stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout en even laten afkoelen. Een eetlepel olie in een koekenpan verhitten en de reepjes ontbijtspek al roerende krokant bakken. De lauwwarme prei en saus over voorverwarmde borden verdelen. Met krokante reepjes ontbijtspek en fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met een gekookte bloemige aardappel of bruin boerenbrood, vergezeld van een goed gekoeld glas Noaber.

Reageer op dit artikel