artikel

Lees sollicitatiebrieven grondig door

Horeca

Maak het selecteren van kandidaten makkelijker door een grondige voorselectie van de sollicitatiebrieven. Let op de volgende punten: Is de brief compleet? Serieuze kandidaten haalt u er zo uit, omdat u ziet dat ze moeite hebben gedaan om de brief te schrijven. Verder moet een goede sollicitatiebrief al uw vragen beantwoorden: waar zag de sollicitant […]

Maak het selecteren van kandidaten makkelijker door een grondige voorselectie van de sollicitatiebrieven.

Let op de volgende punten:

Is de brief compleet?

Serieuze kandidaten haalt u er zo uit, omdat u ziet dat ze moeite hebben gedaan om de brief te schrijven. Verder moet een goede sollicitatiebrief al uw vragen beantwoorden: waar zag de sollicitant de vacature en wanneer, waarom viel de vacature hem op; wat is zijn motivatie om de baan te willen; waarom denkt hij geschikt te zijn voor de baan en wat is zijn toelichting op zijn curriculum vitae. Natuurlijk moet het cv zijn bijgevoegd.

Neem het cv kritisch door

Let in een cv op tijdsgaten tussen verschillende banen of onverwachte wendingen in een loopbaan. Zijn die er, zoek dan naar een verklaring in de brief.

Noteer vragen

Wanneer u de brieven en cv’s leest, komen er ongetwijfeld vragen in u op. Zet deze op papier zodat u ze niet vergeet te stellen tijdens een sollicitatiegesprek.

Check uw functie-eisen

Meet de cv’s en brieven aan het lijstje met uw functie-eisen. Zo beoordeelt u alle brieven op dezelfde manier. Houd bij hoe hoog iedere kandidaat scoort op alle punten en u ziet direct welke eruit springen. Houd een aantal kandidaten in reserve en schrijf degenen die onder de maat scoren direct af.

Reageer op dit artikel