artikel

Leuker kunnen we het niet maken

Horeca

De nieuwe panden van de Belastingdienst in Apeldoorn hebben al een architectuurprijs gewonnen. Het bedrijfsrestaurant en de bijbehorende faciliteiten verdienen ook een prijs. Want mooi, leuk, goed en doordacht. Sodexho is er trots op.

De nieuwe panden van de Belastingdienst in Apeldoorn hebben al een architectuurprijs gewonnen. Het bedrijfsrestaurant en de bijbehorende faciliteiten verdienen ook een prijs. Want mooi, leuk, goed en doordacht. Sodexho is er trots op.

De overheidsinstantie heeft in Apeldoorn naast de bestaande onderkomens enkele nieuwe, ellipsvormige gebouwen laten bouwen. Daar werken nu zo’n 1500 ambtenaren, als het complete complex juni 2007 is geopend is de teller opgelopen naar 3000 werknemers. De kantoortorens, ontworpen door DP6 uit Delft, hebben al een architectuurprijs ontvangen. De inpandige restauratieve ruimtes, ingericht door Samas uit Houten, zijn eigenlijk ook een award waard.

Te beginnen bij de lounge-achtige setting met daarin spierwitte eet- én werkcoupés. Verder onder meer nog een ruimte met veel kunstig houten meubilair en een met strakke knalrode elementen. Elke ruimte heeft 104 zitplaatsen en daartussen zijn werkplekken gecreëerd. Sodexho is de cateraar en is trots de restauratieve ruimtes te mogen voorzien van food & beverage. Op voormalig kelderniveau zit het bedrijfsrestaurant zelf (zonder zitplaatsen). Dat ziet er strak en smetteloos, maar toch stijlvol uit. Een gifgroene vloer, veel rvs en een symmetrische indeling van de buffetten. ‘Leuker kunnen we het niet maken, lacht cateringmanager Loes Vriesema.

Het restaurant van de Belastingdienst bevindt zich op voormalig kelderniveau, maar heeft voldoende licht Opvallend, de gifgroene vloer, het vele rvs en de symmetrische indeling van diverse buffetten. Sodexho heeft hier haar dynamic-assortiment (vooral veel gezond en vers).
Voorbeeld van een restauratieve- én werkruimte. Smetteloos witte coupébanken zorgen voor stijl én privacy. Ruim honderd werknemers kunnen hier plaatsnemen.
Zo’n zelfde aantal kan terecht in de ‘houten’ ruimte.
Alsmede in ‘grijs’.
Zo aanlokkelijk kan brood ook gepresenteerd worden. Vers gemaakte broodjes verpakt in traditionele bruine zakjes. ‘Een enorme hardloper, 140 stuks per dag.’
Het terras bij het gebouw dat al een architectuurprijs kreeg.
Chef-kok Frank Trenning maakt al wokkend aan de frontcookingbalie dagelijks warme gerechten. Deze zijn met € 2,95 aantrekkelijk geprijsd.
Onderdeel van de enorme rvs koelwand, het biologische assortiment. Hoewel de kassa-aanslag hiervan niet hoog is zijn er goede verwachtingen.
Smoothies, ter plekke bereid, zorgen samen met de vers klaargemaakte broodjes voor een frisse en gezonde uitstraling. Geheel in de lijn van het Dynamic-concept van Sodexho.
In het immense overheidspand zijn tal van vergaderlocaties, telkens met een stad als belevingswereld. Sodexho verzorgt hier regelmatig food & beverage, ook in ‘Reykjavik’.
En in ‘Apeldoorn’.
Het grand café, de luxe Koffie de Plint à € 1,50 en het ontbijtje à € 2,50 (eitje, verse jus, Duits broodje, hartig en zoet beleg en koffie of thee) zijn de hardlopers.
Veel verpakkingsmogelijkheden zodat de on the go-werknemers f&b-producten kunnen meenemen.
Het bedrijfsrestaurant heeft volgens Sodexho de langste afruimband van Nederland.
Reageer op dit artikel