artikel

Maak arrangementen met gedistilleerde dranken

Horeca

Stimuleer de afzet van gedistilleerde dranken met arrangementen. Geef uw keukenpersoneel de opdracht een menu te bereiden, waarbij een gedistilleerde drank de gerechten begeleidt. Denk daarbij eens aan cognac of whisky. Schenk deze dranken niet alleen bij het gerecht, verwerk ze ook daar waar mogelijk in de gerechten. Houd hierbij rekening met het hoge alcoholgehalte […]

Stimuleer de afzet van gedistilleerde dranken met arrangementen. Geef uw keukenpersoneel de opdracht een menu te bereiden, waarbij een gedistilleerde drank de gerechten begeleidt. Denk daarbij eens aan cognac of whisky. Schenk deze dranken niet alleen bij het gerecht, verwerk ze ook daar waar mogelijk in de gerechten. Houd hierbij rekening met het hoge alcoholgehalte van de gestookte dranken. Zorg daarom voor voldoende tegenwicht op smakengebied.

Denk bij het verwerken van whisky of cognac in gerechten eens aan de volgende combinaties of schotels. Experimenteer, test en verfijn zodat u een origineel en aantrekkelijk gerecht samenstelt. Denk bijvoorbeeld aan:

Whisky

 • in terrines met gerookte zalm of ganzenlever;

 • in saus van visschotel;

 • in taarten voor bij Irish Coffee;

 • in een met fruit en whisky doordrenkte cake.

  Cognac

 • in eendenleverpaté met appelcompote als voorgerecht;

 • in saus bij tournedos, fazant en hertenbiefstuk;

 • met amandelspijs en pijnboompitten gevulde peren;

 • in vruchtenbavarois.

  Win ruimte en tijd met een glasversnipperaar

  Krimp de afvalberg van lege flessen in met een glasversnipperaar. Met dit apparaat voorkomt u eindeloos sjouwen met kratten vol lege flessen. De versnipperaar verpulvert afvalglas razendsnel in kleine glasscherven en is eenvoudig in te bouwen onder de bar. Ook bespaart u met een versnipperaar ruimte in uw horecabedrijf. Zo’n apparaat kan het volume van de afvalberg reduceren tot wel 20 procent van de oorspronkelijke hoeveelheid.

 • Reageer op dit artikel