artikel

Maak standaard functieomschrijvingen

Horeca

Hebt u vastgesteld in welke functies u mensen tekort komt? Door het maken van een goede functieomschrijving legt u vast welke taken de nieuwe medewerker krijgt en wat zijn verantwoordelijkheden zijn. Ga hiervoor eens met uw eigen personeel om de tafel zitten. Zij weten vaak precies wat de werkzaamheden zijn in uw bedrijf. U investeert […]

Hebt u vastgesteld in welke functies u mensen tekort komt? Door het maken van een goede functieomschrijving legt u vast welke taken de nieuwe medewerker krijgt en wat zijn verantwoordelijkheden zijn. Ga hiervoor eens met uw eigen personeel om de tafel zitten. Zij weten vaak precies wat de werkzaamheden zijn in uw bedrijf. U investeert in de toekomst door voor iedere functie in uw bedrijf een standaard functieprofiel op papier te hebben. Het helpt u gerichter te werven en de samenwerking tussen collega’s soepeler te laten verlopen. Goede functieprofielen hoeven niet lang te zijn, als ze maar duidelijk zijn.

De functieprofielen staan vast, nu de salarissen. Bepaal aan de hand van de loontabel CAO Horeca. De vernieuwde versie is 1 januari 2003 ingegaan en kunt u hieronder bekijken.

Reageer op dit artikel