artikel

Modelteksten bij invoering van een rookbeleid

Horeca

Korte teksten voor bijvoorbeeld in uw brochure, op uw website of op een tafelkaartje.

Modeltekst bij de invoering van een rookvrije zone (formeel)

1. Als [restaurant/café/enz] kennen wij een lange traditie van gastvrijheid, gastvrijheid voor iedereen. De laatste jaren merkten wij dat er steeds meer vraag kwam naar de mogelijkheid om rookvrij te genieten van de gastvrijheid in ons bedrijf. Aan de andere kant krijgen wij nog ook steeds heel veel gasten die graag roken.

Om zowel rokers als niet-rokers optimaal binnen de mogelijkheden van ons bedrijf te kunnen ontvangen hebben wij ons [restaurant/café/enz.] opgedeeld in een zone waar roken is toegestaan en een rookvrije zone. Op deze wijze willen wij zowel rokers als niet-rokers een optimale gastvrijheid bieden.

2. Zoals je weet staan wij zo veel mogelijk voor iedereen klaar. De laatste jaren zagen wij steeds meer vraag naar de mogelijkheid om rookvrij iets bij ons te drinken. Aan de andere kant komen er nog ook steeds heel veel mensen bij ons die graag roken.

Om zowel rokers als niet-rokers binnen ons bedrijf op een goede manier te kunnen ontvangen hebben wij ons [restaurant/café/enz.] opgedeeld in een gedeelte waar roken is toegestaan en een rookvrij gedeelte. De indeling is heel simpel: in het rookvrije gedeelte staan er geen asbakken op de tafeltjes. Waar wel asbakken staan mag je roken.

Modeltekst bij de invoering van een rookvrije ruimte (formeel)

Als [restaurant/café/enz] kennen wij een lange traditie van gastvrijheid, gastvrijheid voor iedereen. De laatste jaren merkten wij dat er steeds meer behoefte kwam aan de mogelijkheid om rookvrij te genieten van de gastvrijheid in ons bedrijf. Aan de andere kant ontvangen wij nog steeds heel veel gasten die graag roken.

Om zowel rokers als niet-rokers optimaal binnen de mogelijkheden van ons bedrijf te kunnen ontvangen hebben wij ons [restaurant/café/enz.] opgedeeld in een ruimte waar roken is toegestaan en een rookvrije ruimte. Op deze wijze willen wij zowel rokers als niet-rokers een optimale gastvrijheid bieden.

Modeltekst bij de invoering van een geheel rookvrij bedrijf (kinderen)

Als [restaurant/café/enz] kennen wij een lange traditie van gastvrijheid. In ons bedrijf komen heel veel kinderen. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat het inademen van rook niet gezond is. Ook merkten wij dat er vanuit de ouders steeds meer behoefte kwam aan de mogelijkheid om rookvrij te genieten van de gastvrijheid in ons bedrijf.

Omdat wij een gezonde omgeving voor onze gasten hoog in het vaandel hebben staan hebben wij besloten ons gehele bedrijf rookvrij te maken. [als u een terras heeft: Mocht u toch willen roken dan kunt u natuurlijk wel op ons terras terecht. Wij vragen u om begrip voor dit nieuwe beleid.] [als u geen terras heeft: Mocht u toch willen roken dan vragen wij u begrip voor dit nieuwe beleid.]

Modeltekst bij de invoering van een geheel rookvrij bedrijf (kort verblijf)

Steeds meer gasten vinden het fijn om in een rookvrije omgeving te genieten van onze [maaltijden/snacks]. Omdat onze gasten meestal maar kort in ons bedrijf zijn hebben wij er voor gekozen om ons gehele bedrijf rookvrij te maken. Wij zijn er daarbij van uit gegaan dat het in Nederland steeds gewoner wordt om op openbare gebouwen en plaatsen waar veel mensen komen niet te roken.

[als u een terras heeft: Mocht u toch willen roken dan kunt u natuurlijk wel op ons terras terecht. Wij vragen u om begrip voor dit nieuwe beleid.] [als u geen terras heeft: Mocht u toch willen roken dan vragen wij u begrip voor dit nieuwe beleid.]

Modeltekst bij de invoering van een geheel rookvrij bedrijf (wettelijke plicht)

Door wettelijke bepalingen kunnen wij het roken in ons bedrijf niet meer toestaan. Uiteraard hadden wij u graag zelf de keuze gelaten maar dat is helaas onmogelijk. Nu wij dit nieuwe beleid in ons bedrijf in moeten voeren heeft dit natuurlijk ook de nodige voordelen. Al onze gasten kunnen wij nu verwelkomen in een gezonde en rookvrije omgeving.

[als u een terras heeft: Mocht u toch willen roken dan kunt u natuurlijk wel op ons terras terecht. Wij vragen u om begrip voor dit nieuwe beleid.] [als u geen terras heeft: Mocht u toch willen roken dan vragen wij u begrip voor dit nieuwe beleid.]

Reageer op dit artikel