artikel

Onderzoek vroegtijdig de noodzaak van geluidsisolatie

Horeca

Voorkom financiële misère en mogelijk zelfs sluiting van uw zaak door geluidsproblemen vroegtijdig en juist aan te pakken. Bij een bestaande bouwsituatie bent u gemiddeld, bij het overschrijden van één decibel, pakweg € 4.000,- kwijt aan isolatiemateriaal wanneer u achteraf isolerende maatregel treft. Bij nieuwbouw ongeveer de helft per decibel. In de praktijk overschrijden horecaondernemers […]

Voorkom financiële misère en mogelijk zelfs sluiting van uw zaak door geluidsproblemen vroegtijdig en juist aan te pakken. Bij een bestaande bouwsituatie bent u gemiddeld, bij het overschrijden van één decibel, pakweg € 4.000,- kwijt aan isolatiemateriaal wanneer u achteraf isolerende maatregel treft. Bij nieuwbouw ongeveer de helft per decibel. In de praktijk overschrijden horecaondernemers de decibelnorm vaak met vijf tot 35 decibel.

Het maximale toegestane geluid is 70 dB(A)*, wanneer boven of naast het horecabedrijven woonruimtes zijn gekoppeld. Bij een vrijstaand horecabedrijf bedraagt de maximale decibel 80. Als uw horecabedrijf onder het Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichting valt, dan is een akoestisch rapport noodzakelijk. Uit dit rapport moet dan blijken dat u aan de geluidseisen voldoet.

*) dB=decibel. (A)=A-weging, correctie voor de gevoeligheid van het menselijk gehoor.

Reageer op dit artikel