artikel

Ontmoetingsplek bij uitstek

Horeca

iss facility servicesHet bedrijfsrestaurant in het nieuwe kantoor van ISS Facility Services in Utrecht blijkt dé ontmoetingsplek voor de medewerkers van de verschillende bedrijfsonderdelen. Het strakke maar sfeervolle restaurant biedt ook werkplekken. ‘En geborgenheid’.

ISS is in april 2006 verhuisd naar het nieuwe pand op het Utrechtse industrieterrein Papendorp. Het bedrijfsrestaurant moet volgens directeur André van Leijenhorst dé plek zijn ‘waar je je happy voelt en dat geborgenheid biedt’. ‘Het is de verzamelplaats van al onze verschillende bedrijfsonderdelen, de medewerkers daarvan zoeken elkaar hier op in plaats van op de etages.’ Bij ISS kom je het standaard kroketje of gehaktballetje weinig tegen op de kaart, aldus de directeur. ‘De gerechten of producten moeten leuk en spannend zijn en bezoekers uitnodigen om deze te nemen in plaats van bijvoorbeeld het broodje kaas. Het bereiden van andere gerechten zorgt ook voor veel meer arbeidsplezier bij de cateringmedewerkers.’ Die moeten zich sowieso wel plezierig voelen, ISS wil het nieuwe kantoor als hotel runnen. ‘We beschouwen de gebruikers als hotelgasten.’

Model

Het restaurant staat enigszins model voor andere ISS-bedrijfsrestaurants. De inrichting en toepassingen kunnen elders worden gebruikt. Op Papendorp worden (potentiële) opdrachtgevers letterlijk een kijkje in de keuken gegeven. Dan wordt vast ook even gekeken bij de kekke koffiecounter. Gesitueerd bii de ingang van het restaurant en ook al zo’n ontmoetingsplek. De zitjes in het restaurant kunnen vanwege WIFI-aansluitingen overigens ook gebruikt worden als werkplekken.

Het zicht op het bedrijfsrestaurant van ISS Facility Services bij binnenkomst. Strak en smetteloos. In bedrijf toont het veel meer sfeer. Let ook op de bar inclusief barkrukken aan het raam.
Een innovatief ‘warm’ buffet.
Relaxruimte die naast het restaurant ligt. Ook deze wordt net als het restaurant zelf en de koffiecounter gebruikt als ontmoetingsplek.
Een symmetrische opstelling van de buffetten zorgt voor een overzichtelijk en duidelijke indeling. De open keuken (met modern afzuigplafond) voor levendigheid.
Directeur André van Leijenhorst: ‘Restaurant is dé verzamelplaats voor ons personeel’.
Ook ISS heeft gezondheid hoog in het vaandel staan, vandaar een uitgebreid saladebuffet.
De pas opgeleverde koffiecounter. Voor medewerkers die een luxe kopje koffie en wat lekkers willen voor of na opening van het bedrijfsrestaurant. Ook gebakservice.
Luxe toevoegingen als balsamico en versgemalen peper om soep, brood, beleg of warme maaltijden mee te ‘upgraden’ zijn standaard aanwezig.
Sandwiches worden vers bereid en voorzien van een verszegel. Dag in dag uit.
Wél kassières, géén papier- en muntgeld. Uit oogpunt van hygiëne. Er kan alleen betaald worden met de chipknip. Deze kan elders worden opgeladen.

Tekst: Hans Schmeinck

Foto’s: Marco Vellinga

Reageer op dit artikel