artikel

Ontslag binnen de proeftijd

Horeca

1. Hoe werkt ontslag binnen de proeftijd? Spreek bij het afsluiten van de arbeidsovereenkomst een proeftijd af. Binnen deze proeftijd is ontslag zonder opzegtermijn mogelijk. Vermeld altijd wel de reden wanneer de medewerker daarom vraagt. Dat is wettelijk verplicht als de werknemer. 2. Hoe lang duurt de proeftijd? Dit hangt af van de duur van […]

1. Hoe werkt ontslag binnen de proeftijd?

Spreek bij het afsluiten van de arbeidsovereenkomst een proeftijd af. Binnen deze proeftijd is ontslag zonder opzegtermijn mogelijk. Vermeld altijd wel de reden wanneer de medewerker daarom vraagt. Dat is wettelijk verplicht als de werknemer.

2. Hoe lang duurt de proeftijd?

Dit hangt af van de duur van de arbeidsovereenkomst:

-voor de duur van een project: een maand

-korter dan twee jaar: een maand

-langer dan twee jaar: twee maanden

-voor onbepaalde tijd: twee maanden.3. Is opzeggen in de proeftijd mogelijk?


Ja. Zowel werkgever als werknemer kan in de proeftijd met onmiddelijke ingang opzeggen. Er is geen sprake van een opzegtermijn.

Reageer op dit artikel