artikel

Ontslag met wederzijds goedvinden

Horeca

1. Wat is ontslag met wederzijds goedvinden? Werknemer en werkgever zijn het eens over het ontslag. Dit is de eenvoudigste manier van opzegging. Over de opzegtermijn kunnen werkgever en –nemer afspraken maken. Voor de werknemer is deze vorm van ontslag alleen zinvol als hij ander werk heeft gevonden en eerder wil vertrekken dan de opzegtermijn […]

1. Wat is ontslag met wederzijds goedvinden?

Werknemer en werkgever zijn het eens over het ontslag. Dit is de eenvoudigste manier van opzegging. Over de opzegtermijn kunnen werkgever en –nemer afspraken maken. Voor de werknemer is deze vorm van ontslag alleen zinvol als hij ander werk heeft gevonden en eerder wil vertrekken dan de opzegtermijn voorschrijft. Heeft hij geen ander werk en vertrekt hij toch, dan vervalt het recht op een WW-uitkering.

Reageer op dit artikel