artikel

Openheid voorkomt problemen met ontslag

Horeca

Een ontslaggesprek verloopt soepeler als u de medewerker meteen eerlijk vertelt wat er aan de hand is. Zo weet hij in ieder geval waar hij aan toe is en kan hij u nooit beschuldigen van oneerlijkheid. Een ‘positief’ ontslaggesprek laat de werknemer in ieder geval met een neutraal gevoel uit dienst te treden. En uw […]

Een ontslaggesprek verloopt soepeler als u de medewerker meteen eerlijk vertelt wat er aan de hand is. Zo weet hij in ieder geval waar hij aan toe is en kan hij u nooit beschuldigen van oneerlijkheid. Een ‘positief’ ontslaggesprek laat de werknemer in ieder geval met een neutraal gevoel uit dienst te treden. En uw goede naam loopt geen deuk op. Problemen met gedwongen ontslagen voorkomt u door het volgen van de juiste procedures.

Procedures Ontslaggesprek