artikel

Osmosewater vervangt poleren en poetsen

Horeca

Nooit meer glazen poleren of bestek poetsen. Een van de minst populairste karweitjes in restaurants verdwijnt door het gebruik van osmosewater bij het naspoelen in de vaatwasmachine. Osmosewater is namelijk bijna geheel ontdaan van alle mineralen, zodat bijvoorbeeld ijzerdeeltjes zich niet meer hechten aan de vaat. Een membraam zorgt voor water dat voor 96 procent […]

Nooit meer glazen poleren of bestek poetsen. Een van de minst populairste karweitjes in restaurants verdwijnt door het gebruik van osmosewater bij het naspoelen in de vaatwasmachine. Osmosewater is namelijk bijna geheel ontdaan van alle mineralen, zodat bijvoorbeeld ijzerdeeltjes zich niet meer hechten aan de vaat.

Een membraam zorgt voor water dat voor 96 procent vrij is van mineralen, zoals calcium (kalk), magnesium en natrium. Afwas die hiermee wordt afgespoeld, komt dan ook vlekvrij, hygiënisch schoon en glanzend uit de machine. Leveranciers spreken over een extra investering van zo’n € 3.500,-, die zich binnen een jaar terugverdient door minder kosten aan arbeid, glasbreuk en linnengoed. Door de verminderde hoeveelheid glasbreuk, hoeft u minder snel over te gaan tot vervangingsaanschaf.

Reageer op dit artikel