artikel

Pannenkoekjes met kastanjechampignons, licht gerookte ham en Grolsch Lentebok

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 150 gram tarwebloem 1 groot ei 4 dl melk 300 gram kastanjechampignons 2 sjalotjes 200 gram licht gerookte magere ham 6 eetlepels roomboter 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 2 dl Grolsch Lentebok (flesje van 30 cl) 4 zongedroogde tomaatjes (op olie) 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie peper uit de molen en zout […]

Ingrediënten voor vier personen:

150 gram tarwebloem

1 groot ei

4 dl melk

300 gram kastanjechampignons

2 sjalotjes

200 gram licht gerookte magere ham

6 eetlepels roomboter

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 dl Grolsch Lentebok (flesje van 30 cl)

4 zongedroogde tomaatjes (op olie)

2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Kastanjechampignons borstelen, harde steeltjes verwijderen en in plakjes snijden. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Ham in dunne reepjes snijden. Met een staafmixer een gelijkmatig beslag maken van tarwebloem, ei en melk. Koekenpan met antiaanbaklaag goed verwarmen en met een mespunt boter dunne pannenkoekjes bakken. De pannenkoekjes warm houden. Olie in een wok verwarmen en de fijngesneden kastanjechampignons roerbakken. Het bier erdoor roeren en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Vervolgens vanaf de hittebron de in dunne reepjes gesneden licht gerookte ham erdoor roeren. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. De pannenkoekjes in de vorm van een envelopje vouwen en met het mengsel van warme kastanjechampignons, ham, sjalotjes en wat bakvocht vullen. Over voorverwarmde borden verdelen en met fijngesneden reepjes zongedroogde tomaat en fijngeknipte bladpeterselie garneren. Een goed gekoeld glas Grolsch Lentebok hierbij drinken.