artikel

Pasteuriserende machines

Horeca

Voorkom besmetting met een pasteuriserende machine. Ze zorgen ervoor dat de ijsmix en/of bepaalde machinedelen die met bacteriën zijn besmet weer opnieuw steriel worden gemaakt. Vraag wel na of de machine in de stille verkoopmaanden geen karamelsmaak aan het ijs geeft. U bespaart op loonkosten voor het schoonmaken van de machine en de kosten van de ijsmix en de shakemix die u moet weggooien.

Een niet-pasteuriserende machine moet volgens de nieuwste HACCP richtlijnen regelmatig volledig worden gedemonteerd. Hoewel wel eens anders wordt beweerd, geldt dit ook voor de zogenaamde ‘bag in box’/koelkastmodellen.

  • reinig en desinfecteer minimaal één keer per week volgens de voorschriften van de leverancier
  • verwijder de restant mix voordat u begint met reinigen
  • start na het reinigen altijd met nieuwe, bij voorkeur gepasteuriseerde mix
Reageer op dit artikel