artikel

Pastrami met bladspinazie, roomkaas, sjalotjes en Jopen Lentebier

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

 • 8 plakjes pastrami of mager pekelvlees (niet te dun gesneden)
 • 200 gram (blad)spinazie
 • 100 gram roomkaas
 • 12 kleine sjalotjes
 • 2 eetlepels roomboter
 • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 • 1 teentje knoflook (uit de knijper)
 • 2 dl Jopen Lentebier (flesje van 30 cl)
 • peper uit de molen en zout naar smaak
 • Bereidingswijze:

  Sjalotjes schillen. Steeltjes van de bladspinazie verwijderen, afspoelen met water en goed laten uitlekken in een vergiet. Twee eetlepels olie in een wok verwarmen en de (blad)spinazie roerbakken. Goed roeren. Overtollige vocht verwijderen en een uitgeperst teentje knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en af laten afkoelen.

  Roomboter in een koekenpan met anti-aanbaklaag verwarmen en de sjalotjes goudgeel bakken. Hittebron verlagen, het bier toevoegen en in 4 tot 5 minuten gaar stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Plakjes pastrami of mager pekelvlees met de afgekoelde bladspinazie en wat roomkaas bestrijken en oprollen. Eventueel vastzetten met een prikkertje. Samen met de sjalotjes en saus over de borden verdelen, vergezeld van warme toast of stokbrood en een goed gekoeld glas Jopen Lentebier.

  Reageer op dit artikel