artikel

Peer met Ganda ham, pistachenootjes en een sabayon met Hertog Jan Bockbier

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

  • 2 niet te rijpe peren (Conference, Doyenné du Comice)
  • 4 dunne plakjes Ganda ham
  • 4 eidooiers
  • 4 eetlepels roomboter
  • 1,5 dl Hertog Jan Bockbier (flesje van 30 cl; op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels ontvelde pistachenootjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Peren schillen, in vieren verdelen en de klokhuizen verwijderen. Drie eetlepels roomboter in een koekenpan verwarmen en de stukken peer zo kort mogelijk om en om bakken. Laten afkoelen.

Plakjes Ganda ham halveren en de stukken peer hiermee omwikkelen. Eidooiers in een mengkom met een garde loskloppen. De kom boven een pan met water dat net tegen de kook aan is plaatsen (ervoor zorgen dat de bodem van de mengkom het water niet raakt om stollen van het eigeel te voorkomen). Het bier bij beetjes al kloppende toevoegen tot een lobbig geheel is ontstaan. Naar smaak wat extra bier gebruiken. Vervolgens 1 eetlepel boter erdoor kloppen. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout.

De pistachenootjes verkruimelen. De omwikkelde peren en sabayon over dessertbordjes verdelen. Garneren met verkruimelde pistachenootjes. Serveren met warme toast en een goed gekoeld glas Hertog Jan Bockbier.

Reageer op dit artikel