artikel

Preirolletjes gevuld met kipfilet, ham, champignons en Hertog Jan Meibock

Horeca

Benodigdheden voor vier personen:
twee preien
250 gram kipfilet
150 gram beenham
150 gram champignons
een takje verse tijm
twee eetlepels zonnebloemolie
twee eetlepels roomboter
vier eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1,5 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl)
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De onderkant van de prei snijden en tot het begin van het groen afsnijden. Vervolgens het midden van het eerste blad verticaal doorsnijden, tot acht gelijkmatige lange stukken zijn verkregen. Deze stukken blancheren (zo kort mogelijk koken en daarna afkoelen door koud water erover te gieten) en laten uitlekken in een vergiet.

De champignons schoon borstelen en in plakjes snijden. De kipfilet in stukjes snijden. Twee eetlepels zonnebloemolie verhitten in een koekenpan of wok en hierin de stukjes kipfilet, champignons samen met de tijm om en om bakken. Goed omscheppen, 1 dl van het bier erdoor roeren en nog vijf minuten goed verwarmen. Tenslotte de fijngesneden beenham eraan toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Het takje tijm verwijderen.

De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Het mengsel van kip, champignons en ham uitsmeren over de prei, oprollen en vastzetten met houten prikkertjes. De rolletjes verdelen over een vuurvaste schaal en bedekken met wat boter. De rest van het bier erover lepelen en de Parmezaanse kaas of pittig belegen kaas erover strooien. De schaal gedurende vijftien minuten in het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant lichtbruin van kleur is. Houten prikkertjes verwijderen en de rolletjes zo warm mogelijk serveren, vergezeld van tagliatelle of een andere soort pasta. Drink hierbij een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.