artikel

Proces om naartoe te werken én te leven

Horeca

Laat u drie jaar voor de verkoop adviseren door een fiscalist, indien dit mogelijk is. Bij beëindiging van een BV-structuur bestaan namelijk fiscale wachttijden. De fiscalist laat u met adviezen en aanpassingen in de administratie optimaal profiteren van de verkoop. Vijftig procent van de boekwinst moet de verkoper immers afdragen aan de fiscus. Voor € […]

Laat u drie jaar voor de verkoop adviseren door een fiscalist, indien dit mogelijk is. Bij beëindiging van een BV-structuur bestaan namelijk fiscale wachttijden. De fiscalist laat u met adviezen en aanpassingen in de administratie optimaal profiteren van de verkoop. Vijftig procent van de boekwinst moet de verkoper immers afdragen aan de fiscus. Voor € 1.000,- rekent de fiscalist uw situatie uit.

Houd rekening met 4 tot 8 maanden voorbereidingstijd. Leer in die tijd emotioneel afstand te nemen van het bedrijf.

Zorg ervoor dat de administratie klopt en dat het bedrijf er goed uitziet. Achterstallig onderhoud gaat ten koste van de verkoopprijs. Voer onderhoud dus uit vóór de verkoop.

Kweek respect bij uw personeel door het besluit om uw pand te verkopen eerst aan het personeel te vertellen. Niets is vervelender dat het personeel de verkoop van het bedrijf uit het geruchtencircuit hoort, met de eventueel daaraan gekoppelde onwaarheden. Openheid richting uw personeel geeft u een goede naam en start mond-tot-mondreclame over u als ondernemer.

Reageer op dit artikel