artikel

Regionale voorkeuren kroketten

Horeca

Regionaal is er een voorkeur voor bepaalde kroketten. In Noord- en Zuid Holland voor blokjesvlees en in het zuiden voor draadjesvlees. ‘Dat is historisch zo gegroeid, aldus Peter laan (Exellent). ‘Rond Tilburg maakten ze vroeger draadjesvlees en rond Amsterdam blokjesvleeskroketten. Maar je kunt beide overal verkopen.

Douma (Cld Food) signaleert zelfs een regionale voorkeur tussen Kwekkeboom en Van Dobben.’In het Zuiden hebben ze een lichte voorkeur voor de iets peperige Kwekkeboom’.

Volgens Van der AA (Ad van Geloven) hoef je in het Zuiden eigenlijk niet met een blokjesvleeskroket aan te komen. ‘Zo’n kroket vinden ze al snel een meelbal. Terwijl ze rond Amsterdam zullen vragen wat ze met al dat vlees moeten als ze een 25 procent draadjesvleeskroket krijgen’. Het is puur een kwestie van gewenning en smaak, meent hij. ‘Als Ad van Geloven vroeger was gestart met blokjesvleeskroketten dan hadden ze die in het zuiden nu waarschijnlijk het lekkerst gevonden’.

Reageer op dit artikel