artikel

Rijstpudding met amandelsnippers en Jopen 4 Granen Bokbier

Horeca

Ingrediënten (voor vier couverts) 150 g (dessert)rijst 150 g ontpitte, gedroogde pruimen 4 eetlepels roomboter 1 vanillestokje 1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil 2 eetlepels amandelsnippers 0,5 l melk 1 dl slagroom 1 flesje Jopen 4 Granen Bokbier van 30 cl Bereiding Snijd pruimen in stukjes en wel gedurende 2 tot 3 uur in het bier. […]

Ingrediënten (voor vier couverts)

150 g (dessert)rijst

150 g ontpitte, gedroogde pruimen

4 eetlepels roomboter

1 vanillestokje

1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil

2 eetlepels amandelsnippers

0,5 l melk

1 dl slagroom

1 flesje Jopen 4 Granen Bokbier van 30 cl

Bereiding

Snijd pruimen in stukjes en wel gedurende 2 tot 3 uur in het bier. Gaar in hoge pan met anti-kleeflaag rijst met melk, merg van vanillestokje en fijn geraspte sinaasappelschil op een niet te hoge hittebron in vijftien tot twintig minuten. Voeg eventueel wat extra melk toe, zodat het geheel smeuïg blijft. Roer goed roeren en roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd gewelde stukjes pruim en het restant van bier erdoor.

Verwarm vervolgens 5 minuten goed en roer 2 eetlepels boter en slagroom door warme rijst. Laat wat afkoelen. Verdeel de lauwwarme rijst over voorverwarmde dessertbordjes en garneer met amandelsnippers, die kort zijn verwarmd in een koekenpan.

Drink hierbij naar smaak een goed gekoeld glas Jopen 4 Granen Bokbier.

Ingrediënten (voor vier couverts)

150 g (dessert)rijst

150 g ontpitte, gedroogde pruimen

4 eetlepels roomboter

1 vanillestokje

1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil

2 eetlepels amandelsnippers

0,5 l melk

1 dl slagroom

1 flesje Jopen 4 Granen Bokbier van 30 cl

Bereiding

Snijd pruimen in stukjes en wel gedurende 2 tot 3 uur in het bier. Gaar in hoge pan met anti-kleeflaag rijst met melk, merg van vanillestokje en fijn geraspte sinaasappelschil op een niet te hoge hittebron in vijftien tot twintig minuten. Voeg eventueel wat extra melk toe, zodat het geheel smeuïg blijft. Roer goed roeren en roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd gewelde stukjes pruim en het restant van bier erdoor.

Verwarm vervolgens 5 minuten goed en roer 2 eetlepels boter en slagroom door warme rijst. Laat wat afkoelen. Verdeel de lauwwarme rijst over voorverwarmde dessertbordjes en garneer met amandelsnippers, die kort zijn verwarmd in een koekenpan.

Drink hierbij naar smaak een goed gekoeld glas Jopen 4 Granen Bokbier.

Reageer op dit artikel