artikel

Risotto met rivierkreeftenstaartjes en De Leckere Blond

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

 • 250 gram rondkorrelige rijst (arborio of carnaroli)
 • 250 gram rivierkreeftenstaartjes (gekookt)
 • 1 bleekselderijstengel
 • 2 sjalotjes
 • 4 eetlepels roomboter
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 7 dl kippenbouillon
 • 1 dl De Leckere Blond (flesje van 30 cl)
 • 2 eetlepel fijngeknipte blad- of
 • krulpeterselie
 • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Draadjes van de bleekselderijstengel afsnijden, in flinterdunne reepjes snijden en blancheren (in heet water dat net tegen de kook aan is). In een vergiet laten uitlekken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. In een hoge pan met antiaanbaklaag de sjalotjes goudgeel fruiten in een mengsel van 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie.

Hittebron iets verlagen. Rijst door dit mengsel roeren en al roerende steeds soeplepels bouillon toevoegen tot de bouillon goed door de rijst is opgenomen. Erop toezien dat de rijst goed vochtig blijft. Als alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst beetgaar is, het bier en de flinterdunne reepjes bleekselderij erdoor roeren en zo kort mogelijk (2 à 3 minuten) al roerende goed verwarmen.

Vervolgens vanaf de hittebron de rivierkreeftenstaartjes en 2 eetlepels roomboter erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde diepe borden of kommen verdelen en met fijngeknipte peterselie garneren. Een goed gekoeld glas De Leckere Blond hierbij serveren.