artikel

Roken en rookvrij in een bruin café

Horeca

Als er binnen de Nederlandse horeca één soort bedrijf is dat altijd wordt geassocieerd met roken dan is het wel het bruine café. Wij zullen u dan ook zeker niet aanraden om uw café nu al geheel rookvrij te maken. Alleen in uitzonderingssituaties zal dat een positief effect op uw bedrijfsresultaat hebben. Werkt u zonder […]

Als er binnen de Nederlandse horeca één soort bedrijf is dat altijd wordt geassocieerd met roken dan is het wel het bruine café.

Wij zullen u dan ook zeker niet aanraden om uw café nu al geheel rookvrij te maken. Alleen in uitzonderingssituaties zal dat een positief effect op uw bedrijfsresultaat hebben. Werkt u zonder personeel, dan hoeft u in principe ook niets te doen. Maar: het is toch goed om aandacht aan niet-rokers te schenken.

Het bruine karakter van het bedrijf betekent echter niet dat er helemaal geen mogelijkheden zijn om ook uw niet-rokende gasten een plezier te doen. Juist omdat uw bedrijf heel klein is en u vaak bijna iedereen kent, is het mogelijk om met een persoonlijke noot rokers en niet-rokers een beetje bij te sturen. Dat doet u door (zoals u altijd al doet) gewoon goed naar uw gasten te kijken.

  • Heeft iemand last van een walmende sigaret in de asbak dan zet u de asbak aan de andere kant van de roker neer;
  • Als één of enkele gasten last van rokers hebben, kijk dan of u ze een beter plekje aan de bar kunt aanbieden;
  • Als u zelf rookt, rook dan niet aan de kant van de bar waar mensen zitten die eigenlijk niet van roken houden.
  •   2005 2006 2007 2008
    Cafés met rookvrije zone 25% 40% 60% 75%
    Reageer op dit artikel