artikel

Roken en rookvrij in een discotheek

Horeca

Omdat discotheken vaak erg groot zijn en over meerdere ruimtes beschikken, kunt u toch kijken of u ergens een rookvrije ruimte of zone kunt creëren. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw snackcounter of chill-out. Qua handhaving hoeft u misschien minder te doen dan u in eerste instantie denkt: er bestaat ook zoiets als onderlinge correctie. Een […]

Omdat discotheken vaak erg groot zijn en over meerdere ruimtes beschikken, kunt u toch kijken of u ergens een rookvrije ruimte of zone kunt creëren. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw snackcounter of chill-out. Qua handhaving hoeft u misschien minder te doen dan u in eerste instantie denkt: er bestaat ook zoiets als onderlinge correctie.

Een andere mogelijkheid die in praktijk al met succes uitgeprobeerd is om rookvrije avonden te houden. Het publiek is dan vaak wel iets ouder dan in de meeste discotheken.

  2005 2006 2007 2008
Discotheken met rookvrije zone 25% 40% 60% 75%