artikel

Roken en rookvrij in een eetcafé

Horeca

Voor een eetcafé geldt in grote lijnen hetzelfde als voor een grand café; vaak zijn eetcafés wel kleiner en kennen ze een sterkere nadruk op eten. Er is minder sprake van wisselende inrichting voor bijvoorbeeld dansen. In grote lijnen kunt u hetzelfde doen als bij een grand café: als u meerdere ruimtes hebt kijkt u […]

Voor een eetcafé geldt in grote lijnen hetzelfde als voor een grand café; vaak zijn eetcafés wel kleiner en kennen ze een sterkere nadruk op eten. Er is minder sprake van wisselende inrichting voor bijvoorbeeld dansen.

In grote lijnen kunt u hetzelfde doen als bij een grand café: als u meerdere ruimtes hebt kijkt u dan of er één rookvrij zou kunnen worden. Hebt u een aparte ruimte waar mensen kunnen eten, probeer dan binnen die ruimte een rookvrije zone en een rookzone te creëren. U kunt bijvoorbeeld tijdens de openingsuren van de keuken anders omgaan met roken en niet-roken.

  2005 2006 2007 2008
Eetcafés met rookvrije zone 25% 40% 60% 75%
Reageer op dit artikel